MIX-DEUTSCH 2023/2024

 Iskolánk német nyelvi munkaközössége ebben a tanévben is meghirdette a MIX-DEUTSCH versenyt, amelyre nyolcadikos és hetedikes tanulók jelentkezését vártuk.

Az 1. forduló témája a téli ünnepkör, a beküldési határidő pedig 2023. december 20. volt. Örömmel vettük, hogy négy általános iskola tizenhárom tanulójának a megoldásait kaptuk meg a megadott határidőre.

A 2. forduló témája a farsang volt, a beküldési határideje pedig 2024. február 21., amit szintén komolyan vettek az érdeklődő diákok, és a megoldásaikat a megadott email-címre pontosan visszaküldték.

Már az első forduló feladatainak az értékelésénél is egyértelmű volt számunkra, hogy a hetedikesek és a nyolcadikosok nem vették félvállról a versenyt: színvonalas, részletesen kidolgozott munkákat küldtek vissza – határidőre. A 2. forduló feladatainak a javítása után pedig nyilvánvalóvá vált, hogy nehéz lesz eredményt hirdetni, mivel nyolc 200 pont feletti munka született – az elérhető pontszám 215 volt. Így tehát két kategóriában hirdettünk dobogós helyezetteket.

A hetedikesek kategóriájában az első három helyezett: 

1.     Bognár Hanna – ZSKÁI, Pásztó

2.     Szabó Simon Gellért – Újhatvani RKÁI

3.     Csikány Zoé – SZLÁI, Balassagyarmat

 

A nyolcadikosok kategóriájában pedig a következő diákok értek el dobogós helyezést:

1.     Cseke Jázmin – ZSKÁI, Pásztó

2.     Nagy Fanni – ZSKÁI, Pásztó

3.     Pádár Lotti – ZSKÁI, Pásztó

A díjazottnak gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk minden résztvevőnek!

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2024. március 6-án került sor kollégiumunk társalgójában, amelyen gimnáziumunk igazgató asszonya, Horváthné Tajti Ágnes komolyan megfontolandó szavakkal és jótanácsokkal köszöntötte a meghívottakat, a 9. N osztály tanulói pedig – Makuch Csaba tanár úr segítségével – egy vidám német dallal köszöntötték a megjelenteket.

 

 

Kiss Emma Anna 9. N és Dudás Dominik 11. N osztályos diákok német nyelvű szövegekkel inspirálták a megjelent vendégeket a német nyelvvel való intenzív foglalkozásra.

 

 

Köszönetet mondunk minden megjelent tanulónak és német szakos kollégának  a segítségért és a támogatásért! 

 

Mocsári Zoltánné

német és magyar szakos tanár