Föld Napja a Mikszáthban

Szerző: Admin

A 26. Föld Napja javasolt témája Fákat a Földnek valamint Étrendünk és az éghajlat. 2016 a hüvelyesek nemzetközi éve és a világ államfői éppen a Föld Napján 2016. április 22-én írták alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést – étrendünk és az éghajlat összefügg.

Iskolánkban ebből az alkalomból a természettudományos tanári munkaközösségek kreatív gondolkodásra és munkára hívták a diákokat, melynek eredményét a Föld Napján kiállítás keretében tették közszemlére. a kiállítás mottója egy ókori filozófus Prótagosz gondolata volt, mely szerint „Az ember nemcsak azért felelős amit tesz, hanem azért is amit nem tesz meg.” 
A diákok a kiállított kreatív ötletekkel hívják föl mindenki figyelmét a földi élet veszélyeztetettségére, a fák szerepére valamint az étrendünk és az éghajlat összefüggésére. Olyan felhívásokat tesznek, mint Éheztesd a kukát!, Igyál csapból!, Komposztálj!, Ültess fát!, Szigetelj!, Ne vásárolj csomagoltat!, Termelj haszonnövényeket!, Készétel helyett egyél friss hazait!, Egyél kevesebb állatot – ajándék a környezetnek, az egészségnek!

A Föld Napja a mikszáthosok számára cselekvő ünnep, mely mindnyájunk jövőjéről szól.

 

Találatok: 1260