Bata Gergely sikere az OKTV-n

A középiskolások legnagyobb és legjelentősebb tanulmányi versenye minden tantárgyból az OKTV, melyen a 2016-os tanévben a több mint harmincezer jelentkezőből, közel huszonötezer versenyző indult 570 középiskolából. Május hónapban lezajlottak a verseny döntői, ahol 27 tantárgy 38 kategóriájában 1065 tanuló küzdött 220 iskola nevében.

Iskolánk képviseletében a legjobb eredményt Bata Gergely 13.f osztályos tanulónk érte el francia nyelvből. A tantárgy II. kategóriáját – minden társánál jobb eredményt elérve – megnyerte és 1. helyezéssel büszkélkedhet.

A hagyományokhoz hűen ebben a tanévben is ünnepélyes keretek között került sor az OKTV 1-3. helyezéseinek elismerésére, az oklevelek átadására.

Az idén május 27-én a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban Sipos Imre helyettes államtitkár úr adta át a győzteseknek az elismerő okleveleket, beszédében méltatva a tanulók és felkészítő tanáraik munkáját, kitartását és tehetségét, mellyel nemcsak önmaguk, hanem az ország jövőbeli fejlődését is szolgálják.

A döntőkben 1-3. helyezést szerzett tanulók száma 108 fő, a versenyzők iskoláinak száma 65 középiskola, melyek közül Nógrád megyét sajnos csak egy iskola – a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum – diákja képviselte, mint ahogyan a – 10 000 fő alatti – kisvárosok középiskolái közül is egyedüliek voltunk.

Az intézményünk igazgatójaként nagyon büszke voltam arra, hogy tanítványunk – tehetségének, szorgalmának és a felkészítésnek köszönhetően – a lehető legjobb eredményt érte el, megelőzve a budapesti, ill. a vidéki nagy gimnáziumok tanulóit egyaránt, melyről Sipos Imre helyettes államtitkár úr is elismeréssel szólt.

Herczegné Varga Ilona
igazgató

 

Találatok: 1213