Bazsó Bertold 2. helyezése

A 10.a osztályos Bazsó Bertold, a Mozaik Tankönyvkiadó által meghirdetett országos szintű internetes tanulmányi versenyen második helyezést ért el biológia kategóriában. Ennek alkalmából egy interjút készítettem Bertolddal, akinek ezúton is gratulálok eredményes teljesítményéhez!

1. Milyen jellegű volt a verseny?

- A verseny a Mozaik Tankönyvkiadó által meghirdetett internetes tanulmányi verseny. Öt fordulón keresztül 12-12 darab, „négyféle asszociáció” típusú feladatot kellett megoldani, illetve a megadott határidőre visszaküldeni. 

2. Miért vágtál bele?

- Szeretek tanulmányi versenyeken részt venni, fejleszteni tudásomat. Idén negyedik alkalommal vágtam bele Mozaikos versenybe. Általános iskolásként kémiából indultam kétszer, tavaly matematikából, idén pedig ismételten kémiából és biológiából.

3. Miért erre a két tantárgyra esett a választásod?

- A kémiára azért, mert ez a kedvenc tantárgyam és egyben a továbbtanulásnál is kötelezően választható tantárgy. A kiadó azonban lehetővé teszi, hogy egy másik tárgyban ingyenesen induljon az a versenyző, aki 70% fölött teljesített az általa nevezett tantárgyban. Így választottam a kémia utána a biológiát, szintén azért, mert a kémia mellett ez lesz a másik kötelező tantárgy továbbtanulásom során, és persze mert érdekel.

4. Kinek ajánlod, hogy megmérettesse magát a Mozaik Tankönyvkiadó következő versenyén?

- Elsősorban azoknak, akik szeretnek versenyeken rész venni, és kutatómunkát végezni az egyes kérdésekkel kapcsolatban.

5. Mi a helyzet a díjakkal?

- Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 23-án került sor Szegeden. Egy szép nagy könyvvel és egy oklevéllel lettem gazdagabb. Ezen kívül egy 12000 Ft értékű mozaWeb Prémium 12 hónapos ingyenes hozzáféréssel korlátlanul használhatom a Mozaik összes interaktív tartalmát.

 

Találatok: 1224