Georgikon Biológia Verseny

A Pannon Egyetem Georgikon Kara a 2015/2016-os tanévben is kiírta biológia versenyét, immáron 8. alkalommal. A versenyre hazai, valamint határon túli magyar tannyelvű iskolába járó diákok is nevezhettek. A versenybe idén 92 magyarországi és 12 határon túli (Szlovákia, Románia, Szerbia, Ukrajna területéről) középiskolából 350 diák regisztrált. Közülük 36-an kaptak meghívást a döntőre.

A versenynek 3 online fordulója volt, melyeken összesen legalább 60 pontot kellett elérni ahhoz, hogy valaki bejusson a döntőbe. Iskolánkból is jelentkeztek biológia faktos diákok. Közülük ketten, Zemplényi Luca 13.f osztályos tanuló és Robotka Sára 11.a osztályos tanuló utazhatott el a döntőre.
A döntőt 2016. 01. 29-én tartották Keszthelyen, de a nagy távolság miatt felkészítőnkkel, Madjász Julianna tanárnővel már 28-án elutaztunk a helyszínre.
Az érkezés után lepakoltunk, elmentünk városnézésre, lementünk a Balaton partra,megnéztük a Festetics kastélyt, aztán Madjász Tanárnő meghívott minket sütizni. Este szorgalmasan átismételtünk mindent, amire csak volt időnk.
A döntő napján reggeli után megkerestük a termünket, elfoglaltuk a helyünket és izgatottan vártuk, hogy vajon mi lesz benne a kérdéssorban. Végül 50 kérdésre kellett válaszolni, valamint írni kellett egy esszét „A házi méh biológiája és jelentősége” címmel. Minderre 1,5 óránk volt.
A feladatlap kitöltése után maradék szabadidőnket sétával vezettük le, ebéd után pedig elmentünk az eredményhirdetésre. Az első 10 helyezettet hirdették ki, amelyben Luca tizediként szerepelt. Jutalmul mindketten könyvutalványt, valamint egy oklevelet kaptunk.
Pár óra várakozás és jó pár óra utazás után este végre megérkeztünk Pásztóra, ahol  mindenki kipihenhette a verseny fáradalmait.

Köszönjük Tanárnőnek a felkészítést, a sok segítséget és azt, hogy örömmel jött velünk!

Robotka Sára 11.a

Találatok: 1243