SEJTelmes biológia fakultáció

A Mikszáth Kálmán Líceumban, sok más egyéb program mellett, a projektmunkára is jut ideje a diákoknak. Kitűnő példa erre a tizenegyedik évfolyamos diákok biológiai fakultáció keretében készített modellezése.

A téli szünetre azt a feladatot kaptuk, hogy készítsük el az általunk választott sejtalkotónak a kb. 30-50 cm-es modelljét. Ezek a munkák osztályozásra is kerültek Madjász Julianna tanárnő által. Mindenki igyekezett a lehető legkreatívabb módon elkészíteni. Fontos szempont volt, hogy színes és szétszedhető legyen. Mindez azért fontos, hogy a későbbiekben a diákoknak segítsen a tanulásban és a könnyebb vizualizálásban.
Az elkészült sejtalkotók különböző anyagokból készültek, például hungarocellből, purhabból, papírból és még sok más anyagból. Mindegyiken szépen látszanak a különböző részek, alkotók.
Nagyon izgalmas volt a készítésének folyamata és a bemutatása is. Ezek a projektmunkák nagyon hasznosak és kreativitást igényelnek. Ebből is látszik a biológia fakultáció nem csupán száraz anyag tanulása, sőt, színes és érdekes!
SEJTburokban ennyi! Várunk szeretettel mindenkit fakton, aki érdeklődik a biológia iránt (ha csak sejt szinten is!).
Ha kérdésetek van, forduljatok nyugodtan hozzánk:

11. évfolyam, biológia fakt

Készítették: Sipos Katalin, Robotka Sári Képek: Bucsok Réka

  


 

Találatok: 1311