Keen on Active Life 2015

Lengyel-szlovák-magyar projekt Poroninban

A líceum 10. A osztályából 12 diák vett részt 2015. november 20-tól november 28-ig ismételten az ERASMUS + által finanszírozott nemzetközi projekten a lengyelországi Poroninban.

A projekt célja az volt, hogy a lengyel és szlovák diákokkal együttműködve a különböző játékos feladatok által tanuljunk, közösen sportoljunk és megismerjük egymás kultúráját, szokásait és ételeit. Zakopanéban voltunk egy csodálatos hegyi túrán, valamint színvonalas lengyel hangversenyen és színházi előadáson.
A közös projekt során színes prezentációkkal mutattuk be Magyarországot, Pásztót és iskolánkat.A nemzetközi esten az általunk készített magyar finomságokkal óriási sikert aratott összetartó kis csapatunk. Eljutottunk Auschwitz-Birkenauba, ahol lehetőségünk volt a koncentrációs tábort végigjárni, és megismerni az ott elkövetett szörnyűségeket. A közös tevékenységek élményei által személyes fejlődésünk, kulturális tudatosságunk és főként az angol nyelvi kommunikatív készségünk nagyon sokat fejlődött. Iskolánk diákjai példamutató magatartásukkal, aktív munkájukkal méltóképpen képviselték Pásztó városát és a Mikszáth Kálmán Líceumot.

A diákok: Bazsó Bertold, Czakó Áhim, Csillár Péter, Csoma Helga, Csoór Dominik, Maka Bettina, Pajkos Petra, Pécsi Petra, Pintér Armand, Uhrin Márton, Urbán Réka, Vanó Petra, s aki őket elkísérte: Mucsinai Katalin (tanár).

Találatok: 1400