Szent Imre Napok 2015

A Mikszáth Kálmán Líceum három diákja részt vett a balassagyarmati Szent Imre Gimnázium, a Szent Imre Napok alkalmából szervezett kémia versenyén, melyre november 4-én került

sor. A verseny a „kémia a mindennapokban” jegyében zajlott. Bazsó Bertold (10.a) és Pajkos Barnabás(9.a) kísérlete során megtapasztalta a közönség, hogyan is süt egy kémikus palacsintát. A palacsinta minden összetevőjével egy-egy érdekes vizsgálatot végeztek, majd készítettek bele tölteléket.
Előadásuk végén meg is sütötték ezt a palacsintát egy látványos lángfestés kíséretében, mellyel megnyerték a zsűri tetszését és II.helyezést értek el.
Lukács Bianka (10.f) kapcsolódott a fiúk kísérletéhez, hiszen a palacsinta egyik összetevőjével a cukorral kísérletezett. Első kísérletében szivárványt készített, majd elszíneződő lombikot alkotott, végül pedig a sárgarépa cukortartalmát vizsgálta. IV. helyezést ért el.
A többi versenyző kísérlete során pedig újabb tapasztalatokat, élményeket szerezhettünk.
Az idegen nyelvi fordító versenyen is jeleskedett iskolánk. Csoór Dominik (10.a) a II.korcsoportban, II.helyezést ért el angol nyelvből.

 Ezúton is szeretnénk megköszönni Nádi Zoltán tanár úr és Nádiné Nagy Márta tanárnő felkészítését a versenyen való részvételhez.

 

Találatok: 1421