2018 Nyertes pályázatunk

Közzétéve: 2018. június 22. péntek Szerző: Mocsári Zoltánné

Gimnáziumunk német és francia szakos tanárai 2017 októberében vetették fel az ERASMUS+ programban való részvétel gondolatát. Ez azért fontos az iskola jövője szempontjából, mivel a magyar-francia és a magyar-német két tanítási nyelvű képzésben dolgozó pedagógusoknak elsődlegesen a külföldi továbbképzések jelentenek tanfolyami, képzési lehetőségeket. 

A nyertes ERASMUS+ pályázat kapcsán hét kolléga (Aurélien Atinsi, Broszman György, Buttyán Ildikó, Jakab György; Mocsári Zoltánné, Szabó Mária és Verebné Bukta Éva) vehet részt támogatással franciaországi és németországi kéthetes kurzusokon 2018 nyarán. A helyszínek: Besancon, Cannes, Montpellier, Vichy (Franciaország); Berlin, Düsseldorf és Regensburg (Németország).

A pályázati program céljai és feladatai a következők:

- Elsődlegesen a diákok teljesítményének javulása
- modern, a pedagógiai gyakorlatban  jól használható módszerek segítségével
- A két tanítási nyelvű képzés sajátosságaira adaptált új tanítási eszközök fejlesztése és használata
- Az innovatív tanítási módszerek elsajátításán keresztül a pedagóguskompetenciák bővítése és fejlesztése
- Hátránykompenzáció és esélyegyenlőség-teremtés.

A pályázati programban résztvevő kollégák vállalták, hogy a képzések után a program disszeminációjára is időt fordítanak: beszámolót készítenek a kurzuson megtárgyalt témákról, work shopot szerveznek az érdeklődő kollégáknak intézményen belül és a régióban, bemutatóórát tartanak az érdeklődő pedagógusoknak, és elektronikus felületen is értékelik a pályázati program nyújtotta lehetőségeket.

Találatok: 128